logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bakmi Godog Yogya
bami uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lomi (dikke eier noodles)
2 eieren
1 bosuitje
1 tomaat
100 gr kool
200 gr kipfilet (gekookt)
4 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1750 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
5 kemiri noten
1/2 theel ebi
 
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
1 takjes selderij
 
Cara  membuat:
bereiding;
Kook eerst de lomi in heet water vrijwel gaar en giet af. Klop de eieren, snijd de bosui in stukjes, de kool fijn en hak de tomaat fijn. Pluis de kipfilet uiteen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de eieren toe en bak deze als roerei gaar. Dan de bosui, de tomaat en de kool toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de kip, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan de lomi toevoegen en kook het geheel gaar.
Bestrooi het met de bawang goreng de de gehakte selderij en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 122 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402012