Nasi Goreng Selimut
gebakken rijst met een omelet
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr witte rijst
100 gr kip, gaar
50 gr garnalen, gepeld
5 bakso sapi, kleine gehaktballetjes
1 rode lombok
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 eetl boter / olie
Haluskan:
bumbu
3 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel kari / massala / kerrie
Bahan dadar:
ingrediënten omelet:
2 eieren
1/8 theel zout
1 eetl kecap manis
1 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip en de bakso in stukjes, ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eiren op samen met de kecap en het zout.
Verhit in een pan de boter en voeg het eimengsel toe en bak een dunne omelet en zet apart.
Verhit in een pan de olie/boter en fruit de bumbu met de lombok voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de kip en de bakso toe en bak deze 2 minuten. Dan de rijst, de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui erdoor.
Verdeel de omelet in porties en leg daarop de nasi, vouw zoveel mogelijk dicht en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- ham en wintermeloen soep
- Paad Khao Pode Onn Gub Gai - jonge maïs met kip
- Kagape kambing - Lamsvlees in kruidige saus
- Sambal petis udang jawa - sambal van garnalenpasta
- Iga Kambing Masak Gulai - gestoofd lamsvlees in romige kruidige saus
- Daing Na Bangus - gebakken vis
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Gule Bagar - Gestoofde lamsbout
- Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...