Nasi Goreng Selimut
gebakken rijst met een omelet
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr witte rijst
100 gr kip, gaar
50 gr garnalen, gepeld
5 bakso sapi, kleine gehaktballetjes
1 rode lombok
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 eetl boter / olie
Haluskan:
bumbu
3 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel kari / massala / kerrie
Bahan dadar:
ingrediënten omelet:
2 eieren
1/8 theel zout
1 eetl kecap manis
1 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip en de bakso in stukjes, ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eiren op samen met de kecap en het zout.
Verhit in een pan de boter en voeg het eimengsel toe en bak een dunne omelet en zet apart.
Verhit in een pan de olie/boter en fruit de bumbu met de lombok voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de kip en de bakso toe en bak deze 2 minuten. Dan de rijst, de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui erdoor.
Verdeel de omelet in porties en leg daarop de nasi, vouw zoveel mogelijk dicht en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
- Bami godok
- Lumpiavellen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Be Siap Guling - geroosterde gele kip
- Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep
- Bajabu Bala 2 - Viskoekjes
- Bpeek kai mao daeng - dronken kippenvleugeltjes
Recente Reacties
Rendang Padang - gekruid rundvlees
1 week agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...Baro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoga uit van verse bonen, anders de gedroogde bonen een tijdje wekenBaro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoZonder de kacang te weken of te drogen?Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
3 weeks agoI like to cook original recipes because I remember the taste of the original dish!Rendang - rendang van rundvlees
1 month agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...