logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sayur asem Jakarta
Friszure sajoer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr kousenband
100 gr nangka
1 jonge maïskolf,
1 labu siam
2 jonge, groene tamarinde-peulen
100 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1000 ml water,
zout naar smaak
100 gr melinjo,
4 salam blaadjes
50 gr rauwe pinda 's
50 gr oncom
50 gr melinjo blad

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker

Cara-membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in kleine stukjes, de nangka is reepjes, de mais in plakjes, de tamarinde in plakjes, het vlees in stukjes en de labu siam in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit het water en kook daarin het vlees met de boemboe voor 50 minuten. Voeg dan de mais, de nangka, de laos, de salam en de melinjo toe en laat dit nog 8 minuten doorkoken. Voeg dan de kouseband, de pinda's, de tamarinde, de oncom, het melinjoblad en de labu siam toe en stoof het geheel verder zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 50 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148074