sajoer met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr. nangka
1 serehstengel, gekneusd
1 salamblad
2 eetl. plantaardige olie
250 ml kippenbouillon (zie recept)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli).
Haluskan:
boemboe:
2 cm kencur
2 cm laos
1/2 theel ketumbar
1/4 theel jinten
3 sjalotten
2 tenen knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de salam voor 3 minuten. voeg dan de bouillon toe en als deze kookt de nangka. Laat het geheel zachtjes voor 20 minuten stoven. Voeg dan de kokosmelk toe en stoof het geheel nog 10 minuten
ingrediënten:
250 gr. nangka
1 serehstengel, gekneusd
1 salamblad
2 eetl. plantaardige olie
250 ml kippenbouillon (zie recept)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli).
Haluskan:
boemboe:
2 cm kencur
2 cm laos
1/2 theel ketumbar
1/4 theel jinten
3 sjalotten
2 tenen knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de salam voor 3 minuten. voeg dan de bouillon toe en als deze kookt de nangka. Laat het geheel zachtjes voor 20 minuten stoven. Voeg dan de kokosmelk toe en stoof het geheel nog 10 minuten