logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Trancam
pittge kouseband salade


Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 kacang panjang (kouseband)
2 kleine komkommers
100 gr tauge
1 bosje kemangi
1 sinaasappel (sap)

Bahan-bahan sambal kelapa:
ingrediënten sambal kelapa:
1/2 oude kokosnoot
2 jeruk purut blaadjes
100 gr bumbu dasar merah (zie recept)
3 cm kencur
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokosnoot en snijd de jerup purut blaadjes zeer fijn. Wrijf of maal de kencur fijn. Meng alle ingredienten voor de sambal goed door elkaar. Verhit een wok/wadjan en bak de sambal voor 1 minuut.

Snijd de kouseband in kleine stukjes. Ontpit de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Pluk de blaadjes kemangi. Meng de groenten, de kemangi, de sambal en het sinaasappelsap goed door elkaar en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 172 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402038