logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur asem 2
sajoer met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
175 gr kousenband
1 jonge maïskolf
3 vleugelkomkommers (oyong)
1 chayote
150 gr melinjoblad en vruchtjes
1 tomaat
4 cm laos, gekneusd
750 gr runderpoulet
2500 ml water
1 eetl. asem
3 salam blad
100 gr vliespinda's
suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de mais, de komkommers, de kouseband en de chayote in kleine stukjes en plakjes. Snijd de tomaat in dunne reepjes en de melinjovruchten doormidden. Verhit in een pan het water met het vlees en laat dit zachtjes 75 minuten stoven zodat er een lekkere bouillon getrokken wordt en schep het vlees er daarna uit. Voeg de boemboe, de salam en de laos aan de bouillon toe en als deze kookt, dan de mais, de pinda's en de melinjovruchten toevoegen en dit 5 minuten koken. Vervolgens de kouseband, de chayote, de komkommers en het melinjoblad toevoegen en dit alles nog 5 minuten koken. Dan de asem, de suiker, het zout en de tomaat toevoegen en dit alles nog 30 minuten stoven. Deze sajur moet zurig van smaak zijn en eventueel nog wat asem toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 251 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402313