Cah Caisim Taoco
roerbak van choisam met taoco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes caisim/ choisam
50 gr rijst-stro paddenstoelen / champignons
1 cm jahe
2 rode lomboks
1 eetl taoco
1/2 theel vissaus
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
150 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de caisim in stukken. Snijd de champignons in stukken. Ontpit de lomboks en snij deze in schuine ringen. Snijd de lente-ui in stukjes van 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de taoco toe en meng goed.
Dan de caisim en de champignons toevoegen en meng goed. Vervolgens de vissaus, de peper en de palmsuiker toevoegen meng goed.
Als laatste het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de lente-ui erdoor mengen en bak het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur ikan pedah - sajoer gezouten vis
- Tipat cantok - groenten met lontong in een pindasaus
- Mi Rebus Aceh (Aceh) - gele mie met groenten en vlees
- Pindang Telor Kecap - Eieren in zoetzure ketjapsaus
- Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
- Udang bandung
- Kang Khiew Wan Gai - groene kip curry (2pp)
- Yam ma muang - salade van groene mango's
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...