Cah Jamur Tiram Caisim
roerbak van oesterzwammen met caisim
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr oesterzwammen
100 gr caisim/choisam
1 ei
4 teentjes knoflook
1 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
100 ml water
1/2 theel sago bloem + 1/2 theel water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Trek de oesterzwammen uit elkaar. Snijd de caisim in stukken. Hak de knoflook fijn. Klop het ei op.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het ei toe en bak dit al roerend totdat het stolt. Dan de oesterzwammen toevoegen en bak deze zacht.
Vervolgens de caisim toevoegen en bak deze halfgaar. Meng dan de oestersaus, de palmsuiker, de peper en het zout erdoor. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Meng de sago oplossing erdoor en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal binjai / wani
- Lentho - balletjes van rode bonen
- Bingka Telur - eier cake
- Soto Ayam Cilacap - heldere kippensoep uit Cilacap
- Tahu Goreng Bacem Pedas - pitig gebakken zoete tahu
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Yaam Som-O - gekruide pomelosalade
- Botok Jagung - gestoomde gekruide mais
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Sambal goreng telor - Sambal goreng van ei
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...