Kluban Bothok
gestoofde gemengde groenten met gekruide kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kousenband
6 takjes kangkung
100 gr tauge
1/2 kokosnoot, gerapst
750 ml water
3 eet lolie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 cm kencur
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1/2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
Snijd de kousenband in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 625 ml water en kook de kangkung voor 3 minuten en schep het uit de pan. Voeg dan de kousenband toe en kook het voor 5 minuten en schep het uit de pan. Blancheer de tauge en schep het uit de pan.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kokos toe en bak het geheel voor 10 minuten. Dan de rest van het water toevoegen en breng aan de kook en kook het voor 5 minuten.
Meng de groenten door elkaar en schep daarover de gekruide kokossaus en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Tim Daging Cincang - gestoomde rijst met gehakt
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Daging Bumbu Kuning - gestoofd gekruid rundvlees met boontjes
- Kerang Hijau Saus Tiram - mosselen in een pittige oestersaus
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Sambal Mangga - snelle sambal van mango
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Gehu - krokant gebakken gevulde tahu pakketjes
- Coto Makasar - rundvlees in een kruidige bouillon
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...