logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tumis Petsai Udang
pittig gestoofde kool met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr Chinese kool
150 gr middelgrote garnalen
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode rawits
2 tomaten
3 theel sesam olie
4 eetl olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
1 eetl rijstazijn
1 theel palmsuiker
4 theel kecap asin
1 theel zout
1 theel maizena

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken en pel de garnalen. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits in dunne ringen. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Ontpit de tomaten en snijd deze in plakjes/blokjes. Meng de ingrediënten voor de saus.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kool voor 5 minuten. Giet dan het vocht af en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de lomboks, de rzwits en de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de garnalen en de saus toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan de kool toe en meng goed. Strooi de sesam olie erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402219