Tumis Petsai Udang
pittig gestoofde kool met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr Chinese kool
150 gr middelgrote garnalen
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode rawits
2 tomaten
3 theel sesam olie
4 eetl olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
1 eetl rijstazijn
1 theel palmsuiker
4 theel kecap asin
1 theel zout
1 theel maizena
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken en pel de garnalen. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits in dunne ringen. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Ontpit de tomaten en snijd deze in plakjes/blokjes. Meng de ingrediënten voor de saus.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kool voor 5 minuten. Giet dan het vocht af en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de lomboks, de rzwits en de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de garnalen en de saus toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan de kool toe en meng goed. Strooi de sesam olie erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kai Pad Ped - kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus
- babi smoor - Varkensvlees met gemengde groente
- Wawi Tu'in - Gekruid varkensvlees
- Daging Setan - gekruid gestoofd rundvlees
- Ikan Cuka 3
- Lawar Daun Belimbing - warme salade van belimbingblad en kip
- Bebek Menyatnyat - eend gestoofd in kerrie-kokosmelk
- Balado Petai Hati Ampela - pittig gekruide kippenlevers met petai
- Jangan Kelong - Sate van makreel met een frisse saus
- Squid Pad Ki Mao - pittige inktvis ringetjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...