aubergines in tomatensaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 aubergines
5 tomaten
3 sjalotten
2 teentjes noflook
3 eetl kecap manis
2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
3 rode lomboks
1/2 cittoen (sap)
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en de toamten in kleine partjes. Snijd de aubergines in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en laats dit 15 minuten zachtjes sudderen. Dan de ketjap, de citroensap en de aubergines toevoegen en dit zachtjes stoven totdat de aubergines gaar zijn.
ingrediënten:
2 aubergines
5 tomaten
3 sjalotten
2 teentjes noflook
3 eetl kecap manis
2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
3 rode lomboks
1/2 cittoen (sap)
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en de toamten in kleine partjes. Snijd de aubergines in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en laats dit 15 minuten zachtjes sudderen. Dan de ketjap, de citroensap en de aubergines toevoegen en dit zachtjes stoven totdat de aubergines gaar zijn.