logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Smoor Terong dan Tomat
aubergines in tomatensaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 aubergines
5 tomaten
3 sjalotten
2 teentjes noflook
3 eetl kecap manis
2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
3 rode lomboks
1/2 cittoen (sap)
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en de toamten in kleine partjes. Snijd de aubergines in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en laats dit 15 minuten zachtjes sudderen. Dan de ketjap, de citroensap en de aubergines toevoegen en dit zachtjes stoven totdat de aubergines gaar zijn.

Add comment

Submit

who is online

We have 123 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402219