Gefrituurde zoete aardappel
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
525 gr zoete aardappel (ketela rambat)
olie
210 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de "aardappelen" eerst en snijd deze dan in hele dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de reepjes goudbruin. Laat daarna uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan en doe de reepjes weer terug in de wok/wadjan en voeg de suiker toe en bak dit totdat de suiker gesmolten is en goed vermengd is met de reepjes. Neem elke keer 1 eetl van de massa en druk dit op vetvrij papier plat tot een rond koekje.
Ingrediënten:
525 gr zoete aardappel (ketela rambat)
olie
210 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de "aardappelen" eerst en snijd deze dan in hele dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de reepjes goudbruin. Laat daarna uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan en doe de reepjes weer terug in de wok/wadjan en voeg de suiker toe en bak dit totdat de suiker gesmolten is en goed vermengd is met de reepjes. Neem elke keer 1 eetl van de massa en druk dit op vetvrij papier plat tot een rond koekje.