Sate Bebek
sate van eend met sambal kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr eend
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl citroensap
12 sate stokjes
olie
Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecapsaus:
200 ml kecap manis
1 limoen, sap
5 rode rawits
1 tomaat
2 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en besprenkel dit met het citroensap en laat 15 minuten intrekken en spoel daarna af. Bestrooi het vlees met de peper en het zout en rijd het daarna aan de stokjes. Wrijf de sate in met de olie en rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer daarbij de sambal kecap.
sambal kecap:
Ontpit de tomaat. Snijd de tomaat, de sjalotjes en de rawits fijn en meng dit met de kecap en het limoensap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sateh babi 4
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Xī Lán Huā Chǎo Niú Ròu - 西兰花炒牛肉) - roerbak van rundvlees met broccoli
- Kai Ni Hin - thaise eieren
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Menudo - stoofschotel van varken, lever en aardappel
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Gule Remis - Gestoofde venusschelpen
- Lula Jakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...