Sup Daging Tetelan Sawi Putih
rundvlees soep met kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees (borstlap)
1500 ml water
2 eetl olie
1/2 ui
5 teentjes knoflook
2 takjes selderij
200 gr Chinese kool
100 gr wortel
100 gr paddenstoelen
10 bakso sapi / gehaktballetjes
1 lente-ui
1 theel sesamolie
1 eetl vissaus
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de selderij, de wortel en de kool in stukjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de bakso in vieren. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de selderij voor 3 minuten. Voeg het dan toe aan de bouillon en meng goed.
Meng dan de kool, de wortel, de paddenstoelen, de bakso en de lente-ui erdoor en breng aan de kook. Dan de sesamolie, de vissaus, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Krengsengan Daging - Pittig gekruide runderstoof
- Asinan Mango - zoetzure mango
- Telur Petis Pedas - pittige eieren met petis
- Lawar - Salade van sperziebonen en kip
- Ngohiong Goreng - gebakken gevulde tahu rolletjes
- Sayur Rebung Tahu - gestoofde gekruide bamboe met garnalen
- Wawi Tu'in - Gekruid varkensvlees
- Base be Siap - boemboe voor kip gerechten
- Rendang merah - gekruide runderlong en runderlever
- Sambal Goreng Paru Sapi Pedas - pittig gebakken gekruide long
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...