logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Telor belado
eieren in pittige tomatensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
2 gesnipperde uien
3 uitgeperste teentjes knoflook
3 fijngesneden lomboks
6 eetl tomatenpuree
zout
1 theel gula jawa (palmsuiker)
300 ml heet water
eventueel 2 lente-uitjes, ragfijn gesnipperd

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de uien, de knoflook, de lomboks, de tomatenpuree, wat zout en de gula jawa tot een boemboe (pasta). Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de eieren toe en laat deze kort meebakken. Schenk dan het water erbij en laat alles nog 2 minuten zachtjes stoven. Halveer daarna de eieren en schenk de saus over de eieren. Garneer met de lente-uitjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 109 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422326