logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kupat Tahu
ketupat met tahu in pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu
100 gr tauge
4 ketupat (gestoomde rijstcakes in bananenblad)
olie
water
 
Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
4 rode lomboks
4 rode rawits
5 teentjes knoflook
125 gr gebakken pinda's
2 eetl kecap manis
2 eetl asamwater
250 ml water
1 theel zout
50 gr palmsuiker
 
Taburan:
garnering:
2 stengels bleekselderij
4 eetl bawang goreng
kroepoek
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de tauge en laat daarna afkoelen. Snijd de tahu in  blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de ketupat in stukken. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de pinda's, het zout en de plamsuiker fijn tot een pasta. Meng de kecap, het water en het asamwater erdoor en vorm een gladde massa.
Meng de tahu, de tauge en de ketupat door elkaar en giet de pindasaus erover. Garneer het met de bawang goreng, de bleekselderij en de kroepoek en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 127 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422177