Kupat Tahu
ketupat met tahu in pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu
100 gr tauge
4 ketupat (gestoomde rijstcakes in bananenblad)
olie
water
Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
4 rode lomboks
4 rode rawits
5 teentjes knoflook
125 gr gebakken pinda's
2 eetl kecap manis
2 eetl asamwater
250 ml water
1 theel zout
50 gr palmsuiker
Taburan:
garnering:
2 stengels bleekselderij
4 eetl bawang goreng
kroepoek
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de tauge en laat daarna afkoelen. Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de ketupat in stukken. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de pinda's, het zout en de plamsuiker fijn tot een pasta. Meng de kecap, het water en het asamwater erdoor en vorm een gladde massa.
Meng de tahu, de tauge en de ketupat door elkaar en giet de pindasaus erover. Garneer het met de bawang goreng, de bleekselderij en de kroepoek en serveer.