logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Brongkos
Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten;
300 gr rundvlees
100 gr lablabonen (anders oogbonen)
1 chayote (anders pompoen)
100 gr kousenband
14 rawits,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salam blaadjes
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2,5 cm kencur
2,5 cm laos
4,5 cm bittere kurkumawortel (temu lawak)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en kook de bonen eert 30 minuten in water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de chayote in dunne stukjes evenals de kouseband. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de sereh, de salam en het vlees toevoegen en dit nog 5 minuten bakken. De dunne kokosmelk toevoegen en dit alles zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 10-15 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 141 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402248