logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Penang Gai


Ingrediënten:
250 gr kipfilet
125 ml kokosmelk
4 teentjes knoflook
3 eetl penang curry pasta (zie recept)
2 eetl vissaus (nam pla)
1/2 theel palmsuiker
3 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
13 thaise basilicum blaadjes

Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en snijd de jeruk purut en de basilicum ragfijn. Hak de knoflook fijn. Verhit een wok en voeg de kokosmelk toe. Dan de curyy pasta toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de olie vrijkomt. Vervolgens de kip, de knoflook, de vissaus en de palmsuiker toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingeikt. Voeg dan de jeruk purut en de basilicum toe en bak dit kort mee.

Add comment

Submit

who is online

We have 129 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402150