Penang Gai
Ingrediënten:
250 gr kipfilet
125 ml kokosmelk
4 teentjes knoflook
3 eetl penang curry pasta (zie recept)
2 eetl vissaus (nam pla)
1/2 theel palmsuiker
3 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
13 thaise basilicum blaadjes
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en snijd de jeruk purut en de basilicum ragfijn. Hak de knoflook fijn. Verhit een wok en voeg de kokosmelk toe. Dan de curyy pasta toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de olie vrijkomt. Vervolgens de kip, de knoflook, de vissaus en de palmsuiker toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingeikt. Voeg dan de jeruk purut en de basilicum toe en bak dit kort mee.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Cuka 2
- Madumongso - hongingzoete kroketjes van zwarte ketan
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Semur Daging Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
- Bebotok Daging 2
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Oblok-oblok
- Cah Jamur Tiram Caisim - roerbak van oesterzwammen met caisim
- Pangsit Goreng Udang - gebakken pangsit met garnalen
- Ansjovis bouillon 3 - met zeewier en aromatische groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...