logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gai Pao Prik Taang
kip met cashewnoten
Ingrediënten:
600 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
3 eetl arachideolie
3 eetl oestersaus
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
8 lente-uitjes
300 gr ongezouten cashewnoten
5 gedroogde rode lomboks

garnering:
in reepjes gesneden rawits

Bereiding:
Week de gedroogde pepers voor enkele minuten en halveer deze dan. Snijd het groen van de lent-ui af en halveer deze. Snijd de kip in reepjes en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook licht. Voeg dan de kip, de nam pla, de plamsuiker en de oestersaus toe en laat dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de cashewnoten, de lomboks en de lente-uit toevoegen en nog 2 minuten omscheppen totdat alles warm is. Serveer het gegarneerd met de reepjes rawits.

Add comment

Submit

who is online

We have 52 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422109