kip met cashewnoten
Ingrediënten:
600 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
3 eetl arachideolie
3 eetl oestersaus
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
8 lente-uitjes
300 gr ongezouten cashewnoten
5 gedroogde rode lomboks
garnering:
in reepjes gesneden rawits
Bereiding:
Week de gedroogde pepers voor enkele minuten en halveer deze dan. Snijd het groen van de lent-ui af en halveer deze. Snijd de kip in reepjes en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook licht. Voeg dan de kip, de nam pla, de plamsuiker en de oestersaus toe en laat dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de cashewnoten, de lomboks en de lente-uit toevoegen en nog 2 minuten omscheppen totdat alles warm is. Serveer het gegarneerd met de reepjes rawits.
600 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
3 eetl arachideolie
3 eetl oestersaus
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
8 lente-uitjes
300 gr ongezouten cashewnoten
5 gedroogde rode lomboks
garnering:
in reepjes gesneden rawits
Bereiding:
Week de gedroogde pepers voor enkele minuten en halveer deze dan. Snijd het groen van de lent-ui af en halveer deze. Snijd de kip in reepjes en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook licht. Voeg dan de kip, de nam pla, de plamsuiker en de oestersaus toe en laat dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de cashewnoten, de lomboks en de lente-uit toevoegen en nog 2 minuten omscheppen totdat alles warm is. Serveer het gegarneerd met de reepjes rawits.