Laab Neua
pikante vlees salade
Ingrediënten:
450 gr rosbeef
4 eetl nam pla (vissaus)
2 limoenen (sap)
6 sjalotten
2 eetl ketanmeel
1 lente-ui
1 cm laos
2 rode lomboks
5 takjes koriander
Garnering:
15 munt blaadjes
8 rode rawits
Bereiding:
Rooster de ketanmeel droog in een koekepan. Wrijf of maal de laos en de lomboks fijn tot een pasta. snijd de sjalotten en de lenteui fijn. Hak de koriander fijn. Hak de rosbeef fijn. Verhit een wok en bak hierin de rosbeef bruin en schep deze uit de pan. Meng hierdoor de ketanmeel, de lenteui, de koriander, de laos, de lomboks, de nam pla, de sjalotten en het limoensap. Snijd de rawits julienne en garneer samen met de munt het gerecht. Serveer hiermee groene geblancheerde groenten
Zoeken
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Sambal Udang Basa
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Sambal Jeruk Mentah - een fris zurige rauwe sambal
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Ayam Kalio
- Udang Asem Pedas - Pittig garnalengerecht
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Tempe Bumbu Merah - pittig gebakken tempe
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...