Yu Xiang Qie Zi
pittige aubergine
Ingrediënten:
500 gr dunne aubergines
1 theel zout
3 eetl olie
3 eetl kecap asin
3 teentjes knoflook
3 cm gember
1 eetl hoisin saus
1 theel palmsuiker
1 theel sesam olie
3 lenteuitjes
2 theel chili/rode bonen pasta
2 theel rijstazijn
bereiding:
Snijd de aubergines in 5 cm lange dunne stukjes en bestrooi deze met zout en laat het 1 uur intrekken en uitlekken. Afspoelen en uitlaten lekken. Hak de gember, de knoflook zeer fijn en de lentje uitjes fijn.
In een kom meng de kecap, de knoflook, de gember, de hoisin saus, de sesam olie, de lente uitjes, de bonen pasta en de rijstazijn
Verhit in een wok de olie en bak de aubergines voor 5 minuten. Voeg dan de gemaakte saus toe en bak dit nog voor 1 minuut.
Zoeken
Laatst gelezen
- Wajik 2 - rijstcake met palmsuiker
- Roerbak van kouseband en gehakt
- Sambal Goreng Labu Siam - pittig gestoofde gekruide chayote
- Ayam Panggang Garhu - pittig gekruide kip
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Sai Oua - vleesballen
- Domba Bakar - geroosterde lamskoteletten
- Moegalgal
- Patin Asam Padeh - zacht gestoofde vis in kruidige saus
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Details
- Copyright: FM Wiedenhoff/KokkieBlanda