logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Terung Goreng Saus Santan
gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken

Bahan-bahan:
ingrediënten;
2 terung ungu / lange paarse aubergine
400 ml dikke kokosmelk (kental)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 tomaten
1 lente-ui
1 theel palmsuiker
1 eetl azijn
1 theel peper
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in gelijke delen in de lengte doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat en de lente-ui in plakjes.
Verhit in een pan olie en bak de aubergine goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de azijn, de peper, het zout, de tomaat en de lente-ui toe en kook totdat de tomaat zacht is geworden.
Leg de aubergine op een schaal/bord en schep de saus erover. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 244 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402313