Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花
pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees
Ingrediënten:
325 gr Chinese bloemkool/fioretto bloemkool anders broccolini
1/2 theel zout
water
Ingrediënten roerbak:
75 gr pork belly/speklap
9 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 rode lomboks
5 gedroogde lomboks
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel zout
1 lente-ui
1-2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes. verhit in een pan het water met het zout en breng aan de kook. Blancheer de bloemkool voor 30 seconden en laat het daaran uitlekken.
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de gedroogde lomboks in stukken. Snijd de lente-ui fijn. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe.
Verhit een pan en voeg dan de olie toe en voeg het vlees toe en bak dit rondom snel bruin. Dan de knoflook, de jahe en de lomboks toevoegen en bak dit voor 1-2 minuten.
Dan de bloemkool en de sojasaus toevoegen en meng goed en bak voor 1 minuut. Vervolgens het zout en de lente-ui toevoegen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Buncis Daging Cincang - roerbak van haricot verts met gehakt
- Ayam Suwir Serai - gestoofde kip met citroengras
- Naam Phrik Pao - geroosterde sambal met asem
- Babi Rempah - varkensvlees in rode wijnsaus
- Empal Gepuk Ciluenyi - gekruide gebakken plakjes vlees
- Es cream jeruk kelap muda
- Babi Ketjap 5
- Udang terung medan - gebakken garnalen met aubergine
- Sambel Gorang Hati Ampela -pittige gebakken kippenlever met aardappel
- Gebakken kip met cashew noten
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...