logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Jiàng Yóu Chǎo Fàn - 酱油炒饭
Chinese basis nasi goreng

Ingrediënten:
350 gr rijst, gekookt
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasaus
1/2 theel sesamolie
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
5 teentjes knoflook
1 lente-ui
1 eetl olie

Bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui fijn. Meng in een kom de beide sojasausen met de sesamolie,. de palmsuiker en de peper.
Verhit in een pan de olie en voeg de knoflook toe en bak deze goudbruin. Dan de rijst toevoegen en meng goed en bak het voor 30 seconden. Schep dan de rijst om.
Voeg dan het sojamengsdel toe en meng goed. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.

Eventueel naar smaak groenten en vlees/vis/tahu toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 78 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148158