Jiàng Yóu Chǎo Fàn - 酱油炒饭
Chinese basis nasi goreng
Ingrediënten:
350 gr rijst, gekookt
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasaus
1/2 theel sesamolie
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
5 teentjes knoflook
1 lente-ui
1 eetl olie
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui fijn. Meng in een kom de beide sojasausen met de sesamolie,. de palmsuiker en de peper.
Verhit in een pan de olie en voeg de knoflook toe en bak deze goudbruin. Dan de rijst toevoegen en meng goed en bak het voor 30 seconden. Schep dan de rijst om.
Voeg dan het sojamengsdel toe en meng goed. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Eventueel naar smaak groenten en vlees/vis/tahu toevoegen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rempah - gebakken gekruide kokos
- Ayam Cincane 3 - kip met groene tomaten
- Sambal Cibiuk - pittige frisse sambal van groene rawits
- Sambal Buncis Telur Puyuh - pittige boontjes met eieren
- Ayam Peteh Kecap - kip met petehbonen
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Ayam Semur Jawa - zoete kip in saus
- Sambal Colo Colo - tomaten sambal
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Gay Tom Nam Bla - gebakken gekookte gemarineerde kip
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...