logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ho Fun - 干炒牛河
rijstmie met rundvlees

Ingrediënten:
450 gr ho fun noodles (brede rijstmie)
60 gr tauge
1 sjalot (klein)
30 gr Chinese bieslook
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl lichte sojasaus
2 eetl olie

Ingrediënten rundvlees:
150 gr rundvlees
1 theel lichte sojasaus
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
1/8 theel palmsuiker
1 theel olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en meng alle ingrediënten voor het vlees goed door elkaar en laat het 15 minuten marineren. Kook de mie gaar, spoel af en laat het goed uitlekken. Snijd de sjalot in dunne plakjes.
Verhit een pan op hoog vuur en voeg de olie toe. Dan het vlees toevoegen en bak het vlees totdat het gaar is geworden. Schep het vlees dan uit de pan en zet apart.
Dan de mie toevoegen en bak het al roerend totdat het zacht begint te worden. Voeg dan de sjalot en de tauge toe en bak dit voor 30 seconden.
Dan het vlees, de bieslook en de sojasausen toevoegen en meng goed. Bak voor nog zo'n 30 seconden en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 262 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402313