Ho Fun - 干炒牛河
rijstmie met rundvlees
Ingrediënten:
450 gr ho fun noodles (brede rijstmie)
60 gr tauge
1 sjalot (klein)
30 gr Chinese bieslook
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl lichte sojasaus
2 eetl olie
Ingrediënten rundvlees:
150 gr rundvlees
1 theel lichte sojasaus
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
1/8 theel palmsuiker
1 theel olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en meng alle ingrediënten voor het vlees goed door elkaar en laat het 15 minuten marineren. Kook de mie gaar, spoel af en laat het goed uitlekken. Snijd de sjalot in dunne plakjes.
Verhit een pan op hoog vuur en voeg de olie toe. Dan het vlees toevoegen en bak het vlees totdat het gaar is geworden. Schep het vlees dan uit de pan en zet apart.
Dan de mie toevoegen en bak het al roerend totdat het zacht begint te worden. Voeg dan de sjalot en de tauge toe en bak dit voor 30 seconden.
Dan het vlees, de bieslook en de sojasausen toevoegen en meng goed. Bak voor nog zo'n 30 seconden en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Sambal Udang Basa
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Sambal Jeruk Mentah - een fris zurige rauwe sambal
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Ayam Kalio
- Udang Asem Pedas - Pittig garnalengerecht
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Tempe Bumbu Merah - pittig gebakken tempe
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...