Zhōng Shuǐ Jiǎo - 钟水饺
Sichuan dumplings
Ingrediënten:
40 dumpling vellen
1 lente-ui
6 cm jahe
1 theel sichuan peper
5 eetl heet water
350 gr varkensgehakt
1 ei
1 theel Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesamolie
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1/4 theel witte peper
water
Ingrediënten saus:
175 ml lichte sojasaus
50 ml water
90 gr palmsuiker
2 lente-ui
6 cm jahe
1 steranijs
1 kaneelstokje
2 laurier blad
1 theel Sichuan peper
1/2 theel venkelzaad
5 teentjes knoflook
5 eetl chili olie (zie recept)
Bereiding:
Snijd de voor de saus de lente-ui en de jahe in stukken. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus, behalve de knoflook en de chili saus, en kook op laag vuur totdat de saus voor 1/3 is ingedikt. Zeef daarna de saus en laat het afkoelen.
Snijd de voor de dumplings de lente-ui en de jahe in stukken en meng het met het hete water en laat het 15 minuten intrekken. Zeef daarna het water en bewaar het.
Meng het gehakt met de rijstwijn, de sesamolie, het ei, het zout, de palmsuiker en de witte peper. Voeg dan het gearomatiseerde water toe en vorm een homogene massa.
Leg telkens wat van het mengsel op de dumpling vel en vouw het dicht in de vorm van een halve maan. Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan de dumplings toe. Als het water weer kookt dan 125 ml koud water toevoegen en breng aan de kook. Herhaal dit nog 2x. De dumplings zijn gaar als ze gaan drijven. Schep de dumplings uit het water
Wrijf of maal de knoflook fijn tot een pasta. Leg de dumplings op een bord en schep de saus, de chili olie en de knoflook erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Goreng Jamur Mentega - kip met een boter-paddenstoelen saus
- Ngohiong Goreng - gebakken gevulde tahu rolletjes
- Sayur lobak
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Kimchi Kongnamul Guk - tauge soep met kimchi
- Balado Terong - aubergine met een groene chili saus
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Daging Bumbu Kuning - gestoofd gekruid rundvlees met boontjes
- Tongseng Kambing Yogyakarta - kruidig gestoofd lamsvlees
- Capcay Goreng Lada Hitam - tjap tjoy met zwarte peper
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...