logo

Recente Reacties

Zhōng Shuǐ Jiǎo - 钟水饺 
Sichuan dumplings

Ingrediënten:
40 dumpling vellen
1 lente-ui
6 cm jahe
1 theel sichuan peper
5 eetl heet water
350 gr varkensgehakt
1 ei
1 theel Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesamolie
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1/4 theel witte peper
water

Ingrediënten saus:
175 ml lichte sojasaus
50 ml water
90 gr palmsuiker
2 lente-ui
6 cm jahe
1 steranijs
1 kaneelstokje
2 laurier blad
1 theel Sichuan peper
1/2 theel venkelzaad
5 teentjes knoflook
5 eetl chili olie (zie recept)

Bereiding:
Snijd de voor de saus de lente-ui en de jahe in stukken. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus, behalve de knoflook en de chili saus, en kook op laag vuur totdat de saus voor 1/3 is ingedikt. Zeef daarna de saus en laat het afkoelen.
Snijd de voor de dumplings de lente-ui en de jahe in stukken en meng het met het hete water en laat het 15 minuten intrekken. Zeef daarna het water en bewaar het.
Meng het gehakt met de rijstwijn, de sesamolie, het ei, het zout, de palmsuiker en de witte peper. Voeg dan het gearomatiseerde water toe en vorm een homogene massa.
Leg telkens wat van het mengsel op de dumpling vel en vouw het dicht in de vorm van een halve maan. Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan de dumplings toe. Als het water weer kookt dan 125 ml koud water toevoegen en breng aan de kook. Herhaal dit nog 2x. De dumplings zijn gaar als ze gaan drijven. Schep de dumplings uit het water
Wrijf of maal de knoflook fijn tot een pasta. Leg de dumplings op een bord en schep de saus, de chili olie en de knoflook erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 94 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 43613554