Liang Ban Fen Si - 凉拌粉丝
soun salade
Ingrediënten:
100 gr soun
1 wortel
1/2 komkommer
1 rode lombok
2 takjes koriander
water
Ingrediënten dressing:
4 teentjes knoflook
1 theel chili vlokken
1 theel sesamzaad, geroosterd
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel sesamolie
1/2 theel palmsuiker
1/8 theel zout
1 1/2 eetl olie
Bereiding:
Week de soun in water voor 10 minuten. Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken. Verhit in een pan voldoende water en kook de soun voor 2 minuten en giet daarna af en zet apart.
Rasp de wortel en de komkommer. Snijd de lomboks fijn. Hak de knoflook fijn en meng het met de chili vlokken en het sesamzaad. Verhit in een pan de olie en voeg het toe aan de knoflook. Meng dan de soajasaus, de azijn, de sesamolie, het zout en de palmsuiker erdoor.
Meng in een kom de soun, de wortel, de komkommer, de lomboks en de koriander en schep de saus erover en meng. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Daging Giling - rendang van gehaktballetjes
- Sambal Goreng Kacang Merah - rode bonen met lever in pittige romige saus
- Ikan brengkes - geroosterde vispakketjes
- Tumis Pollong - toemis van peultjes en garnalen
- Pindang Daging - gestoofd rundvlees uit midden Java (Kudus)
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Daging Iris Rempah - smoor van gekruid rundvlees
- Sate Jamur - sate van paddenstoelen
- Opor Tahu Telor Daging - gestoofd varkensvlees met tahu in saus
- Ayam Masak Aceh - Gebakken gekruide haan
Recente Reacties
Cucur
25 minutes agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 hours agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...