Liang Mian - 凉面
koude mie met een Sichuan dressing
Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
1 theel Sichuan poeper
1 steranijs
4 eetl heet water
1 kippendij
100 gr mie
1 theel sesamolie
water
ingrediënten dressing:
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel zout
2 eetl chilli olie
1/4 theel Sichuan peper olie
ingrediënten garnering:
150 gr komkommer
1 lente-ui
2 rode lomboks
1 eetl pinda's
koriander
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en meng dit met de Sichuan peper, de steranijs en het water en laat dit intrekken. Stoom de kip in 20 minuten gaar enb zet apart.
Verhit in een pan het water en kook de mie al dente. Giet af en spoel met koud water en laat het uitlekken. Schep het in een schaal en meng de sesam olie erdoor.
Versnipper de kip. snijd de komkommer juliene, de lente-ui fijn en de lomboks in dunne reepjes. Meng dit met de mie. Schep de peper, de knoflook en de steranijs uit het water en giet het water over de mie.
Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en meng dit met de mie. Hak de koriander grof en strooi dit met de pinda's over de mie en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Base Saté - basis satésaus
- Sinigang na Baka - soep met ribbetjes
- Gule Itik
- Gochujang Saewu Gui - sate van pittige garnalen
- Ayam Kuning - gele geurige kip
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Bluder Sageru - zoete cake met palmwijn
- Sambal daun bawang
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...