Bulanglang
stoofpotje van groenten met tahu
Ingrediënten:
250 gr bayam/wilde spinazie/kangkung
125 gr courgette
125 gr tahu/tofu
50 gr fava bonen
100 gr pompoen
1 tomaat
1/2 ui
1 1/2 theel bagoong balayan (vervang anders door trassi of vissaus)
1/2 theel zout
250 ml water
olie
Bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu bruin en zet apart. Snijd de ui in dunne reepjes, de tomaat in en de pompoen in blokjes. Snijd de courgette in stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de ui, de tomaat, de balayan, de pompoen, de fava bonen en breng aan de kook.
Dan de tahu en de courgette toevoegen en meng goed en kook op laag vuur voor 10 minuten. Voeg dan de spinazie toe en kook nog zachtjes voor 3 minuten totdat alles gaar is geworden. Meng dan het zout erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan nila acar kuning - gebakken vis in een licht zurige saus
- Ikan Bali
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Kai Pad Ped - kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Pepes Kerang - in bananenblad gestoomde gekruide mosselen
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Dadar Telor Hati Ayam
- Abon Ayam
- Daging Masak Lengkuas - gebakken rundvlees met geraspte laos
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...