logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Bakar Kalasan
geroosterde kip uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 serehstengels
3 salam blaadjes
550 ml santen
250 ml kokoswater
3 eetl palmsuiker
 
Haluskan:
Bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
4 kemiri noten
1 eetl zout
3 cm laos
 
Sambal Limau:
sambal van limoen:
8 rode lomboks
6 rode rawits
1/2 theel trassi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 limoenen, sap
 
Cara membuat:
bereiding:
Splijt de kip maar snijd deze niet doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de sereh, de salam, de santen en het kokoswater. Voeg dit toe aan een pan en breng aan de kook. Voeg dan de kip en de palmsuiker toe en kook de kip gaar. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer hierbij de sambal.
 
Bereiding sambal: wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147922