Rempah
gebakken gekruide kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr geraspte kokos
50 gr garnalen, gehakt
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 kemiri
1/2 theel ketumbar
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de garnalen en de kokos. Vorm hiervan 14 ovale wat platte bolletjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de bolletjes bruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Aunu Senebre - droog gebakken ansjovis met kokos uit Papua NG
- Tumis tauge en tahu - Roerbak van taugé en tahu
- Kare Ikan
- Binakol na Manok - kippensoep met papaya en spinazie
- Laksa cibinong - Kippensoep met petehbonen
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
- Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus
- Sayur Gudek 3 - sajoer met nangka
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...