logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Woku Manado
stoofpotje van kip uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
1200 ml water
6 jeruk purut blaadjes
3 pandan blad
1 kunyit blad
1 tomaat
1 bosje kemangi
3 bosuitjes
 
Haluskan:
bumbu:
10 kemiri noten
9 sjalotjes
5 rode rawits
2 cm kunyit
2 cm jahe
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 sereh stengels
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes en hak de tomaat fijn. Snijd de pandan en het kunyit blad in stukjes. Marineer de kip met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de jeruk purut, het pandan blad, het kunyit blad en de tomaat en breng aan de kook. Voeg de kip toe en kook deze gaar. Dan de kemangi blaadjes toevoegen en meng goed en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148158