logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Opor Ayam Kuning
Gele kip curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
2 cm jahe
3 sereh/citroengras
3 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
750 ml santen cair (zie recept)
250 ml santen asli (zie recept)
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
2 theel ketumbar
1/8 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukjes. Rasp de laos en wrojf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de laos, de jahe en de sereh voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak dit totdat het van kleur verandert.
Dan de santen cair toevoegen en meng alles goed. Dan de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de kip vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en langzaam laten sudderen totdat het geheel gaar is geworden en de saus wat indikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 32 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148119