Opor Ayam Kuning
gestoofde kip in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 theel zout
1/2 theel peper
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
1/4 theel jinten
5 cm kunyit, geroosterd
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak het al roerend totdat het van kleur verandert. Meng dan het zout en de peper erdoor.
Vervolgens beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen en kook het al roerend totdat de kip gaar is geworden en de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Moo Ping - sate van varkensvlees
- Pindang Kuning
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Isi dadar Bandung
- Sayur kembang tahu segar - groentesoep met bloemkool en tahu
- Moo Waan - geglaceerd varkensvlees
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Smoor Jawa - Javaanse gestoofde runderlappen
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...