Ayam Penyet Wangi Kemangi
geurig gebakken pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1/2 theel peper
1 eetl zout
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
3 tomaten
12 rode rawits
11 rode lomboks
1 theel trassi
3 theel palmsuiker
1 theel zout
10 takjes kemangi
Taburan:
garnering:
9 teentjes knoflook, gehakt en gebakken
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit in een 5 eetl olie en bak de tomaten, de rawits en de lomboks. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de jeruk purut, de peper en het zout en breng aan de kook. Dan de kip toevoegen en kook deze zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep de kip eruit.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en laat uitlekken. Schep de saus over de kip en bestrooi het met de gebakken knoflook.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Taoco Cabai Hijau - groene pittige kip
- Penang Gai - penang kip curry
- Ilepao - geroosterde gekruide vis met sago
- Sambal Goreng Pundang - pittig gebakken vis uit Kalimantan
- Terong bumbu padang - gebakken aubergine uit Padang
- Tumis Caisim Ebi - gesauteerde choisam in kruidige saus
- Ayam Goreng Laos - Gebakken kip met laos
- Es Krim Adpokat - advocado-koffie ijs
- Pempek dos - visdeeg
- Santen - bereiding van kokosmelk
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...