logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Penyet Wangi Kemangi
geurig gebakken pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1/2 theel peper
1 eetl zout
500 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
3 tomaten
12 rode rawits
11 rode lomboks
1 theel trassi
3 theel palmsuiker
1 theel zout
10 takjes kemangi

Taburan:
garnering:
9 teentjes knoflook, gehakt en gebakken

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit in een 5 eetl olie en bak de tomaten, de rawits en de lomboks. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de jeruk purut, de peper en het zout en breng aan de kook. Dan de kip toevoegen en kook deze zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep de kip eruit.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en laat uitlekken. Schep de saus over de kip en bestrooi het met de gebakken knoflook.

Add comment

Submit

who is online

We have 134 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402150