Trassi Tumis Manado
gestoofde groenten uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 rode lomboks
1 groene lombok
1 theel trassi bakar
6 sjalotten
3 tomaten
1 stengel kemangi (citroenbasilicum)
1/2 theel zout
50 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de lomboks fijn en hak de kemangi. Snijd de tomaten in dunne schijfjes. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ingrediënten behalve de kemangi en het water voor 3 minuten. Voeg dan de kemangi en het water toe en laat het zachtjes 3 minuten sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ko Lo Bak (Peranakan) - gebakken varkensvlees met ananas
- Brongkos daging
- Udang Patai Lado Ijau
- Trancam - pittge kouseband salade
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Witvis uit Szechuan
- 葱烧豆腐 - tahu met lente-ui
- Daging Kambing Petis - lamsvlees in een dikke kruidige saus
- Tumis reboeng - sambal goreng van jonge bamboe
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...