Ayam Suwir Tauco Pedas
pittige gekruide gesnipperde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
450 gr kipfilet/dijen
2 eetl olie
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
3 cm laos
2 rode lomboks
5 rode rawits
5 gedroogde chilipepers
4 eetl tauco
1/2 theel zout
1/2 theel pepr
1/2 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
125 ml kippenbouillon (zie recept)
water
Cara membuat:
bereiding:
Leg de kip in een pan en vul de pan met water zodanig dat het water 3 cm boven het vlees staat. Breng aan de kook en laat het voor 10 minuten sudderen. Haal de kip uit de pan en trek het vlees uit elkaar.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg de de lomboks, de rawits en de gedroogde pepers toe en bak voor 30 seconden. Dan de tauco, de kip, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap en de bouillon toevoegen en kook het geheel vrijwel droog.
Zoeken
Laatst gelezen
- Buah kacang mekuah - sperziebonen
- Samgyetang 삼계탕 - kippensoep met ginseng
- Lumpia - loempia
- Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
- Asam keung udeng - pittige garnalen
- Cah Sawi Putih Taoge - roerbak van gekruide kool en tauge
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Njomok tempeh
- Sateh bumbu kacang
- Kabata
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...