viskoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr ikan teri (gedroogde vis)
3 limoenen (sap)
1 kunyitblad
200 g rijstemeel
1/2 theel, witte krijt
100 ml water
zout naar smaak
1/2 l plantaardige olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 rode lomboks
2 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kunyit (kurkuma)
1,5 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Stamp de vis fijn. Snijd het kunyitblad zonder nerf zeer fijn en meng dit met het meel, de krijt, de boemboe, het limoensap, de vis, het zout en het water tot een beslag.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak steeds 1 eetl van het mengsel tot een koek. Het makkelijkste laat je het mengsel langs de rand de won/wadjan in glijden en besprenkel het steeds met hete olie totdat de koek loslaat. Bak het bruin en krokant.
ingrediënten:
150 gr ikan teri (gedroogde vis)
3 limoenen (sap)
1 kunyitblad
200 g rijstemeel
1/2 theel, witte krijt
100 ml water
zout naar smaak
1/2 l plantaardige olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 rode lomboks
2 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kunyit (kurkuma)
1,5 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Stamp de vis fijn. Snijd het kunyitblad zonder nerf zeer fijn en meng dit met het meel, de krijt, de boemboe, het limoensap, de vis, het zout en het water tot een beslag.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak steeds 1 eetl van het mengsel tot een koek. Het makkelijkste laat je het mengsel langs de rand de won/wadjan in glijden en besprenkel het steeds met hete olie totdat de koek loslaat. Bak het bruin en krokant.