Oseng Mercon Ati Ampela
pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenharten
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 groene tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
1 eetl asamwater
water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode rawits
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de harten gaar. Snijd deze daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de harten toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker, het water en het asamwater toevoegen en meng alles goed. Kook/bak het daarna verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Base be Siap - boemboe voor kip gerechten
- Babi ketjap
- Satai Ayam Manado (Celebes) - kipsate
- Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta
- Gore Gore - pittige smoor van rundvlees met tomaten uit Sulawesi
- Ikan dudoh
- Ayam Panggang Santen - geroosterde kip in kokosmelk
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...