logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sate Asem-Asem Ayam
sate van kip met ananas

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 kipfilet/dijen
100 gr ananas
50 gr kokos
2 eetl asamwater
2 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
4 sjalotjes
1 serai/sereh/citroengras
1/2 theel peper
1/4 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de ananas in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin kleurt. Wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en meng dan het asamwater erdoor. Meng dit met de kip en laat het tenminsite 1 uur marineren. Meng dan de kokos erdoor.
Rijg het vlees afwisselend met de ananas aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158139