Sate Asem-Asem Ayam
sate van kip met ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 kipfilet/dijen
100 gr ananas
50 gr kokos
2 eetl asamwater
2 eetl olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
4 sjalotjes
1 serai/sereh/citroengras
1/2 theel peper
1/4 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de ananas in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin kleurt. Wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en meng dan het asamwater erdoor. Meng dit met de kip en laat het tenminsite 1 uur marineren. Meng dan de kokos erdoor.
Rijg het vlees afwisselend met de ananas aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Frikadel Smoor - gehaktballetjes
- Sambal goreng sayur
- Ayam Besengeh
- Abon Ikan Asin - gebakken gezouten vis
- Ikan goreng 2
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Kapsin Petai - gekruid varkensvlees met aardappel en petai bonen
- Ayam Goreng Jamur Mentega - kip met een boter-paddenstoelen saus
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...