Rijstepap met kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip van
3500 ml water
4 lente-uitjes
100 gr cakwe*
125 gr rijst
6 rode lomboks
8 rawits
1 serehstengel, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
zout
kecap manis
3 takjes selderie
8 sjalotjes
olie
emping melinjo
haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 teentjes knoflook
1,5 cm kunyit (kurkuma)
* mocht je dit niet bij een toko kunnen krijgen, gebruik dan heel dunne plakjes tahoe goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd eerst de kip in stukken en kook dit in het water voor 30 minuten. Haal de kip uit de pan en laat het uitlekken. Zorg ervoor dat er 3000 ml bouillon overblijft.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd vervolgens de lente-uitjes en de selderij fijn en de cakwe in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin afzonderlijk de sjalotten en de emping. Bak dan de kip bruin en trek daarna het vlees in sliertjes.
Kook de rijst in 2 liter bouillon tot pap. Kook vervolgens de rawits en de lomboks kort en wrijf of maal deze dan fijn. Fruit de boemboe en voeg dan de sereh, de jeruk purut blaadjes wat zout en de pepers toe met de overige bouillon en breng dit aan de kook.
Serveer: Eerst de rijstepap, dan de kip gevolg door de lente-uitjes, de cakwe, de selderijblaadjes de overige bouillon en besprenkel het met ketjap en bestrooi het met bawang goreng en emping.
Ingrediënten:
1 kip van
3500 ml water
4 lente-uitjes
100 gr cakwe*
125 gr rijst
6 rode lomboks
8 rawits
1 serehstengel, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
zout
kecap manis
3 takjes selderie
8 sjalotjes
olie
emping melinjo
haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 teentjes knoflook
1,5 cm kunyit (kurkuma)
* mocht je dit niet bij een toko kunnen krijgen, gebruik dan heel dunne plakjes tahoe goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd eerst de kip in stukken en kook dit in het water voor 30 minuten. Haal de kip uit de pan en laat het uitlekken. Zorg ervoor dat er 3000 ml bouillon overblijft.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd vervolgens de lente-uitjes en de selderij fijn en de cakwe in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin afzonderlijk de sjalotten en de emping. Bak dan de kip bruin en trek daarna het vlees in sliertjes.
Kook de rijst in 2 liter bouillon tot pap. Kook vervolgens de rawits en de lomboks kort en wrijf of maal deze dan fijn. Fruit de boemboe en voeg dan de sereh, de jeruk purut blaadjes wat zout en de pepers toe met de overige bouillon en breng dit aan de kook.
Serveer: Eerst de rijstepap, dan de kip gevolg door de lente-uitjes, de cakwe, de selderijblaadjes de overige bouillon en besprenkel het met ketjap en bestrooi het met bawang goreng en emping.