Ayam Kecap (Peranakan)
kip in kecapsaus met champignons
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
125 gr champignons, klein
1 steranijs
1 nootmuskaat
1 theel peper
10 kleine lente-ui
3 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
7 teentjes knoflook
1 theel palmsuiker
5 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 5 cm. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en bak de kip samen met de nootmuskaat en de steranijs totdat de kip stevig is geworden. Voeg dan het water toe en kook op laag vuur verder.
Voeg dan de champignons, de kecaps, de palmsuiker, de peper en de lenteui toe en kook totdat de kip gaar is geworden en de saus wat is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asinan Mango - zoetzure mango
- Tom Ga Kai - Kippensoep met mango
- Ayam Goreng Mentega Spesial - in boter gebakken kip
- Taukwa dan Tauge - tahu/tofu met tauge
- Sayur Gurih - Sajoer van maïs met garnalen
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Sapi Bumbu Wijen - gehaktballetjes in kruidige saus
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- MaPo Tofu - gebakken gepeperde tahu/tofu
- Sayur reboeng
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...