Ayam Kecap
kip in kruidige kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750gr)
1 limoen
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 lente-ui
5 cm jahe
1 tomaat
4 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1 theel kecap inggris / worchestersaus
1/2 theel zout
1 eetl oestersaus
1 theel peper
250 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes en de tomaat in plakjes. Snijd de limoen in plakjes. Meng de kip met de limoen, het zout en de helft van de peper en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan 4 eetl olie en bak de kip goudbruin en halfgaar en zet apart. Verhit in de pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de tomaat en de kip toe en meng goed.
Vervolgens het water, de kecaps, de oestersaus en de overige peper toevoegen en breng het aan de kook en kook het totdat de saus is ingedikt. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Chilisaus
- Satai Bungkus Daun Pisang - sate van vis in bananenblad
- Pa Pad Porng Kar Ree - vis en celery curry
- Moo Ping - sate van varkensvlees
- Pindasaus 4
- Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
- Acar Biet 2 - atjar
- Ikan Mentega - baarsfilet met ketjap-botersaus
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
- Gule Welli - Geroosterde gestoofde kip met saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...