logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Kecap
kip in kruidige kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750gr)
1 limoen
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 lente-ui
5 cm jahe
1 tomaat
4 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1 theel kecap inggris / worchestersaus
1/2 theel zout
1 eetl oestersaus
1 theel peper
250 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes en de tomaat in plakjes. Snijd de limoen in plakjes. Meng de kip met de limoen, het zout en de helft van de peper en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan 4 eetl olie en bak de kip goudbruin en halfgaar en zet apart. Verhit in de pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de tomaat en de kip toe en meng goed.
Vervolgens het water, de kecaps, de oestersaus en de overige peper toevoegen en breng het aan de kook en kook het totdat de saus is ingedikt. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422154