logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Masak Kemiri 2
gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
1 limoen (sap)
200 ml santen cair (dunne kokosmelk)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
8 kemerinoten
4 rode lomboks
4 rode uien
3 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe met de serhe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het limoensap en de kokosmelk toe het laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen en gaar worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 112 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402012