Ayam Masak Kemiri 2
gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
1 limoen (sap)
200 ml santen cair (dunne kokosmelk)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
8 kemerinoten
4 rode lomboks
4 rode uien
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe met de serhe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het limoensap en de kokosmelk toe het laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen en gaar worden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Otak-otak udang - Garnalen met kokos in bananenblad
- Gaeng Gari Nuea - gekruid rundvlees
- Opor Ayam Goreng - in kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Babi Ketjap 2
- Udang Bandung - garnalen met groenten
- Ayam Kecap Pedas - Kip in pittige zoete kecapsaus
- Pastel Tutup - indonesisch pastei
- Gulai Siput Kuantan - curry van slakken
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...