Wawi Tu'in
Gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr gemengd varkensvlees (vlees, hart, lever)
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
5 jerut purut blaadjes
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
8 teentjes knoflook
5 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Hak het vlees grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. snijd de jerut purut fijn en pluk de basilicum blaadjes. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verpak het in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster het vervolgens langzaam in 45 minuten gaar boven een houtskoolvuurtje.
alternatief: vul een bamboestok met het mengsel en rooster dit in 45 minuten gaar boven een open vuur.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Ayam Percik - geroosterde pittige kip
- Nasi Uduk
- Sayur Bening Kangkung Wijen - kruidige gestoofde kangkung met sesam
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
- Picadillo - stoofpotje van gehakt en aardappel
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
- Sambal binjai / wani
- Pindang Iga Bali - Balinese spareribs (rund)
- Telor Dadar Padang - Omelet uit Padang
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...