logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gule Merah
runderstoof van krabbetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr runderribbetjes
6 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
1 kunyit blad (kurkuma)
300 ml water
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta en verdeel dit in twee helften. Snijd de ribben in stukjes en marineer deze met de helft van de boemboe voor 30 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh, de laos, de salam, het kunyit blad en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 minuten. Dan het zout en het water toevoegen en het geheel in 90 minuten zachtjes gaar stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 157 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402150