runderstoof van krabbetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr runderribbetjes
6 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
1 kunyit blad (kurkuma)
300 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta en verdeel dit in twee helften. Snijd de ribben in stukjes en marineer deze met de helft van de boemboe voor 30 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh, de laos, de salam, het kunyit blad en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 minuten. Dan het zout en het water toevoegen en het geheel in 90 minuten zachtjes gaar stoven.
ingrediënten:
1000 gr runderribbetjes
6 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
1 kunyit blad (kurkuma)
300 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta en verdeel dit in twee helften. Snijd de ribben in stukjes en marineer deze met de helft van de boemboe voor 30 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh, de laos, de salam, het kunyit blad en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 minuten. Dan het zout en het water toevoegen en het geheel in 90 minuten zachtjes gaar stoven.