Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1 ei
1 theel, gemalen witte peper
2 eetl. cassavemeel
zout naar smaak
3 cm laos, gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
3 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel, suiker
100 gr petehbonen
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
Taburan:
garnering:
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Klkop het ei los en meng dit met het meel de peper en het gehakt. Maak van het mengsel kleien balletjes. Verhit in een pan voldoende water en kook de balletjes gaar en laat de balletjes daarna uitlekken.
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes en fruit deze in de olie en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin zachtjes de boemboe, de laos, de sereh en de salam voor 4 minuten. Dan de helft van de kokosmelik, de suiker, het zout en de balletjes tyoevoegen en deze nog 5 minuten laten sudderen. Dan de rest van de kokosmelk en de petehbonen toevoegen en het geheel nog 6 minuten zachtjes laten sudderen. Garneer het gerecht met de gebakken lomboks.
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1 ei
1 theel, gemalen witte peper
2 eetl. cassavemeel
zout naar smaak
3 cm laos, gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
3 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel, suiker
100 gr petehbonen
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
Taburan:
garnering:
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Klkop het ei los en meng dit met het meel de peper en het gehakt. Maak van het mengsel kleien balletjes. Verhit in een pan voldoende water en kook de balletjes gaar en laat de balletjes daarna uitlekken.
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes en fruit deze in de olie en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin zachtjes de boemboe, de laos, de sereh en de salam voor 4 minuten. Dan de helft van de kokosmelik, de suiker, het zout en de balletjes tyoevoegen en deze nog 5 minuten laten sudderen. Dan de rest van de kokosmelk en de petehbonen toevoegen en het geheel nog 6 minuten zachtjes laten sudderen. Garneer het gerecht met de gebakken lomboks.