logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal goreng perentil
sambal goreng van gehakt, aardappel en peultjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1 salamblad
1 grote aardappel
50 gr peultjes
1 eetl asem
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 ei
4 el olie

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm laos
1 theel gula jawa (palsmuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Meng het gehakt met het ei en het zout en vorm daar kleine balletjes van. Snijd de aardappel in kleine blokjes en halveer de peultjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten en voeg dan de balletjes toe. Bak het geheel nog voor 5 minuten. Dan de aardappelen en de peultjes toevoegen en dit nog 5 minuten laten bakken. Vervolgens de asem, de salam en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog een paar minuten laten stoven totdat de saus wat is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 180 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44398680