logo

Recente Reacties

Sambal goreng perentil
sambal goreng van gehakt, aardappel en peultjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1 salamblad
1 grote aardappel
50 gr peultjes
1 eetl asem
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 ei
4 el olie

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm laos
1 theel gula jawa (palsmuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Meng het gehakt met het ei en het zout en vorm daar kleine balletjes van. Snijd de aardappel in kleine blokjes en halveer de peultjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten en voeg dan de balletjes toe. Bak het geheel nog voor 5 minuten. Dan de aardappelen en de peultjes toevoegen en dit nog 5 minuten laten bakken. Vervolgens de asem, de salam en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog een paar minuten laten stoven totdat de saus wat is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 152 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 43613489