Udang Petai Balado
gebakken gekruide garnalen met peteh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr garnalen
21 peteh bonen
3 rode lomboks
2 tomaten
5 sjalotjes
1/2 theel zout
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de lomboks en de sjalotjes fijn en de tomaat in kleine stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de garnalen gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het zout en de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan de garnalen en de peteh toevoegen en meng goed en bak het geheel nog 1 minuut.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Dayak -garnalen op Dayakse wijze
- Ayam Kodok
- Daging Madura
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Sponscake - luchtige cake
- Trancam - pittge kouseband salade
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
- Ayam Madu Sumbawa - gebakken kip met honing
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...