Udang Petai Balado
gebakken gekruide garnalen met peteh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr garnalen
21 peteh bonen
3 rode lomboks
2 tomaten
5 sjalotjes
1/2 theel zout
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de lomboks en de sjalotjes fijn en de tomaat in kleine stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de garnalen gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het zout en de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan de garnalen en de peteh toevoegen en meng goed en bak het geheel nog 1 minuut.
Zoeken
Laatst gelezen
- Otak-otak udang - Garnalen met kokos in bananenblad
- Daun labu jagung manis - pompoen blad met suikermais
- Ayam Goreng Jamur Mentega - kip met een boter-paddenstoelen saus
- Sup Daging Tetelan Sawi Putih - rundvlees soep met kool
- Ame Kumute - eieren in saus
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Khrung Keng Phet Deng - Rode currypasta
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Coto Makasar - rundvlees in een kruidige bouillon
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...