Gulai Sapi Lemak
in kruidige kokosmelk gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/4 kokosnoot, gerapst
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 eetl kecap manis
2 theel zout
2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Rooster de kokos bruin en wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de kokos, de kecap, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Buncis Ayam Giling - roerbak van boontjes met kip
- Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta
- Tenggiri Jaya Wijaya - makreel in gekruide saus uit Papua
- Kluban Bothok - gestoofde gemengde groenten met gekruide kokos
- Kari Kacang Panjang - kousenband in gekruide kokosmelk
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Semur Panji - gestoofd gekruid plakjes rundvlees
- Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...